İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Uzmanlık sınavı yapıldı

Türkiye
|

Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı 81 il merkezinde yapıldı.Sınava, 127 bin 145 öğretmen

Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı 81 il merkezinde yapıldı.Sınava, 127 bin 145 öğretmen katıldı.

Öğretmenlere "uzman" ve "başöğretmen" unvanları verilmesini öngören sınavın ilk uygulaması gerçekleştirildi. Saat 9:30'da başlayan sınav 12:30'da sona erdi.

Sınavda adaylara; Türkçe, Pedagojik Formasyon, Genel Kültür, Milli Eğitim Mevzuatı, Eğitim Yönetimi ve Eğitim Sistemi ile İlgili Temel Bilgiler olmak üzere 4 alanda 180 soru yöneltildi.

Sınavı kazanmak için 100 üzerinden en az 60 puan almak gerekiyor.
Ayrıca, uzmanlık için yapılacak değerlendirmede, kıdem, etkinlikler ve sicil durumu da gözönünde tutulacak.

Uzman öğretmenlik sınavına başvurabilmek için en az lisans mezunu ve 7 yıl öğretmenlik yapma şartı bulunuyor. Başöğretmenlik sınavı için ise uzman öğretmenlikte 6 yıl çalışmış olma şartı aranıyor.   
AKRA