Celal Korkut Yıldırım, ülke genelinde 18 bin 500 diplomalı çalışan diş hekiminin bulunduğunu, bunun dışında yaklaşık 3 bin de sahte diş hekiminin çalıştığını söyledi. Celal Korkut Yıldırım, ''Ağız sağlığı ve bunların tedavisinde kullanılan malzemeler iyi temizlenmezse birçok hastalığın bulaşmasına neden olabilir. Eğer dezenfekte konularında yanlış davranılırsa sarılık, AIDS, tifo gibi tehlikeli ve bulaşıcı hastalıkların topluma yayılma riski artar'' diye konuştu.
Sahte diş hekimlerinin tamamen ticari olarak çalıştıklarını dile getirin Yıldırım, bu insanların tedavisi mümkün olan sağlam dişleri çekebileceğini, ucuz, kansorejen içeren malzemeler kullanabileceklerini anlattı.
Diş hekimi Celal Korkut Yıldırım, yurttaşların sahte diş hekimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini anımsatarak ''Diş hekimine giden yurttaş, mutlaka hekimin diplomasına baksın'' dedi. Yıldırım ayrıca yurttaşların ''Dişimin bakımı, tedavisi ucuz olsun'' mantığı ile hareket etmemesi gerektiğini ifade etti.
CUMHURİYET - 29 KASIM 2005 SALI






