Parlamentoda çoğunluğu elinde tutan üç muhalefet partisi, geçen ay Başbakan'a parlamentonun dağıtılması ve erken seçime gidilmesi teklifi götürmüş, bunun reddedilmesi üzerine, güvenoylaması yapılmasını istemişti.
Skandal iddialarını soruşturan komisyonun başkanı Yargıç Gomery , ay başında raporunu açıklayınca muhalefet partileri hükümeti devirmek için ''kolları sıvamış'' ve iktidar partisini yolsuzluğa batmakla suçlamışlardı. Raporda Martin şahsen suçlanmıyor.
Martin aklanmıştı
Ancak ülkenin güneydoğusundaki, Fransızca konuşulan Quebec bölgesindeki yolsuzluk suçlamaları başbakanı da zorluyordu. Martin kendisini Quebec'te 1990'ların sonunda kamuya ait milyonlarca doların bu bölgeye usulsüz şekilde aktarılması suçlamalarının dışında tutmaya çalışmıştı.
Martin kendisi hakkındaki soruşturmada aklanmasına rağmen, muhalefetin kampanyası karşısında yenilgiye uğradı.
23 Ocak'ta erken genel seçimlerin yapılması bekleniyor.






