İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

'İşgalcilere karşı ben de savaşırım'

Dünya
|

Malezya'nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed, dünyada yaşanan şiddet olaylarının asıl nedeninin, İsrail'in Filistin'i, ABD'nin de Irak'ı işgal etmesi olduğunu söyledi.

Malezya'nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed, dünyada yaşanan şiddet olaylarının asıl nedeninin, İsrail'in Filistin'i, ABD'nin de Irak'ı işgal etmesi olduğunu söyledi.

Malesya eski Başbakanı Mahathir Muhammed, Dubai'de yine cesur açıklamaları ile ilgi odağı oldu. "Homoseksüel evliliğe izin veren demorasiye ihtiyacımız yok" diyen Mahathir, "Biri benim toprağımı işgal ederse ben de savaşırım'' dedi

ÇİFTE STANDARTI BIRAKIN

Yahudilere tanınan toleransları da eleştiren Mahathir; "Neden biri İslâm dinini eleştirdiğinde kimse hareket etmiyor da, Yahudiler eleştirilince hemen antisemitizm ile suçlanıyor. Yahudiler diğer insanlara nazaran üstün bir ırk mı ki eleştirilemiyorlar. Unutulmamalı ki, Araplar da Sami ırkındandırlar" dedi.
ABD'nin Müslüman eylemcileri bastırma amacının geri teptiğini ve daha fazla eylem düzenlenmesine neden olduğunu da belirten Mahathir, ''Müslümanlar bugün daha fazla savaşıyorlar. Önceye nazaran daha çok insan şehadet eylemi gerçekleştiriyor. Bunun en büyük sebebi ABD'dir '' dedi.

"SİZİN DEMOKRASİNİZE İNANMIYORUZ"

Malezya'nın eski Başbakanı, homoseksüel evliliğe izin veren demokrasiye de İslâm dünyasının ihtiyacının olmadığını söyledi. Mahathir sözlerini şöyle sürdürdü; "Liberal demokrasiyi kabul etmiyoruz. Demokrasi esasında, halkın kendi hür iradesi ile idarecilerini seçmesidir. Biz bunu kabul ediyor ve inanıyoruz da. Fakat, demokrasi ürünü olan birçok şeye katılmıyoruz. Tıpkı insan hakları gibi. İnsan hakları adı altında homoseksüelliği teşvik ve evliliklerine izin vermemiz istiyorlar. Bu bizi ilgilendirmez."
VAKİT - 1 ARALIK 2005 PERŞEMBE
AKRA