İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Pakistan'da ağır kış şartları

Dünya
|

Ağır kış şartları yüzünden 8 depremzede öldü, 700'den fazla kişi hastaneye kaldırıldı.

Ağır kış şartları yüzünden 8 depremzede öldü, 700'den fazla kişi hastaneye kaldırıldı.
 
Pakistan'ın depremden en çok etkilenen Keşmir bölgesinde, 8 kişinin ağır kış şartları yüzünden öldüğü bildirildi.
Basında çıkan haberlerde; ülkenin kuzeybatısıyla Keşmir bölgesinde, kötü hava şartlarının 8 kişinin ölümüne sebep olduğu belirtilirken, doktorlar, depremzedelere acil olarak kışa uygun barınaklar sağlanmazsa durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundular. Bu arada; zatürree, hipotermi ve diğer solunum yolu hastalıkları yüzünden 700'den fazla kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Muzafferabad'daki bir hastanenin doktoru Beşir Rahman, son 12 saatte 200 dolayında hastanın soğukların yol açtığı hastalıklar yüzünden hastaneye getirildiğini söyledi.
Kentteki UNICEF görevlisi Silvia Pasti de, salgın hastalıklar konusunda bilgi topladıklarını ve özellikle çocukları korumak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
Pakistan'da 8 Ekim'de meydana gelen depremde 87 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, Keşmir'in Pakistan'a bağlı kesiminde 3.5 milyon kişi evsiz kalmıştı.
VAKİT - 1 ARALIK 2005 PERŞEMBE
AKRA