İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Yük çalışan kesimin sırtında

Ekonomi
|

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ekonomide oluşan olumsuzlukların yükünün, vergisini peşin ödeyen ve vergi kaçırma ihtimali olmayan ücretlilere yıkıldığını söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ekonomide oluşan olumsuzlukların yükünün, vergisini peşin ödeyen ve vergi kaçırma ihtimali olmayan ücretlilere yıkıldığını söyledi.

Akyıldız, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, son 3 yıllık ekonomik gelişmeleri ve 2006 yılı bütçesini değerlendirdi.
2005 yılının tüm dünyada çalışanlar, dar gelirliler ve işsizler adına büyük güçlüklerle dolu geçtiğini ifade eden Akyıldız, tüm gelişmelerin, önümüzdeki yılın bu kesimler açısından daha da zor geçeceğini gösterdiğini belirtti. Akyıldız, son 3 yılda enflasyon, Gayri Safi Milli Hasıla ve milli gelir konusunda bazı iyileşmeler görüldüğünü dile getirerek, “Ancak bu iyileşmeler, daha fazla işsizliği, dar gelirli, küçük esnaf, çiftçi, memur, işçi ve istihdam sağlayan üreticinin üstüne bir karabasan gibi çöken vergi artışlarını, dolaylı vergileri ve ek vergileri de beraberinde getirmiştir” dedi.
Hiçbir dar gelirlinin hissedemediği ekonomik büyümenin yatırımlarda daralmaya, tarihin en büyük tutarındaki borçlanmaya, bütçe açıklarına, emekli, dul, işçi ve memurun enflasyon karşısında ezilmesine yol açtığını savunan Akyıldız, “Hükümet, IMF’nin hiçbir sosyal tarafı olmayan politikalarını aynen uygulayarak ne 2001 yılındaki krizin nedenlerini yok edebilmiş ne de vatandaş üzerinde krizin etkilerini ortadan kaldırabilmiştir” diye konuştu. Akyıldız, ekonomide oluşan olumsuzlukların yükünün, vergisini peşin ödeyen ve vergi kaçırma ihtimali olmayan ücretlilere yıkıldığını savunarak, son 3 yılda dolaylı vergilerin oranının yüzde 66’dan yüzde 73’e yükselmiş olmasının bunun en açık göstergesi olduğunu kaydetti.

MİLLİ GAZETE  24.12.2005
AKRA