İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Türk paraşütçüler serbest

Türkiye
|

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 24 Aralık'ta İran'da kaçırılan üç Türk yamaç paraşütçüsünün kurtulduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 24 Aralık'ta İran'da kaçırılan üç Türk yamaç paraşütçüsünün kurtulduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 24 Aralık'ta İran'da kaçırılan üç Türk yamaç paraşütçüsünün kurtulduğunu açıkladı. Gül, Serdar Durna, Yurdaer Etike ve Avni Ozan'ın serbest bıkarıldığını duyururken, İran hükümetine teşekkür etti.
 
Gül, dünkü açıklamasında Türk sporcuların Zahedan kentinden Tahran'a geçerek geceyi Türk Büyükelçiliği'nde geçireceklerini söyledi.
İran, Pakistan ve Hindistan'dan geçip Nepal'e gitmek isteyen Durna, Etike ve Avni Ozan İran-Pakistan sınırına yakın bölgede kaçırıldı. Terör ve uyuşturucu kaçakçılığına adı karışan Cundullah adlı örgütün militanları, Türk sporculardan hemen önce İran-Pakistan sınırında bir askeri karakolu basarak dokuz İran askerini de kaçırmıştı. Taliban ve Kaide yanlısı örgüt, dokuz asker için İran cezaevlerindeki 16 üyelerinin bırakılmasını Türkler için ise 1 milyon avro fidye istedi.

'Pakistan'daydılar'
Adı açıklanmayan İranlı bir yetkili önceki gün Fars Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, askerleri kaçıranların Pakistan'da olduğunu belirterek rehinelere yönelik yanlış bir davranışta bulunulması durumunda, İran'da cezaevinde yatan örgüt militanları hakkında verilen yargı kararlarının hemen uygulanacağını vurguladı. İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki de önceki akşamPakistan Dışişleri Bakanı Hurşit Kasuri'yle görüşerek rehinelerin hızla serbest kalması için yardım istemişti. Pakistan'lı Bakan da tüm imkânlarını rehinelerin kurtarılması için seferber edeceklerini belirtmişti.

RADİKAL - 18 OCAK 2006 ÇARŞAMBA
AKRA