İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Petrol fiyatları tırmanışta

Ekonomi
|

İran’ın nükleer faaliyetlere devam etmesi ve Nijerya’daki kargaşa ortamı nedeniyle petrol fiyatları son beş ayın en yüksek seviyesine tırmandı . Amerikan ham petrolü 69.20 dolara çıktı.

İran’ın nükleer  faaliyetlere devam etmesi ve Nijerya’daki  kargaşa ortamı nedeniyle petrol fiyatları son beş ayın en yüksek seviyesine tırmandı . Amerikan  ham petrolü  69.20  dolara çıktı.                                             
Nijerya’daki etnik militanların, kaçırdıkları işçileri  serbest bırakmak için  hükümetle pazarlık içine girmeleri  ve yeni saldırılar düzenleyeceklerini  açıklamaları, piyasalardaki  gerginliği arttırdı. İran’ın nükleer  programından  kaynaklanan sorunlar da devam ediyor. İran,  fiyatların 70 dolara  dayanmış olmasına rağmen, OPEC’in  üretimi Nisan’dan itibaren 1 milyon varil  kısmasını istiyor.
Fiyatların seyrine dair beklentilerini belirten  uzmanlar,  ham petrolün yeniden 70 doları test edeceğini zira  İran  ve Nijerya  konusunda bir gelişme olmadığını ifade ediyorlar.  ABD ham petrolü geçen yılın  Ağustos ayında Katrina tayfununun  etkisiyle 70.85 dolara yükselmiş ve rekor  kırmıştı.
NTVMSNBC - 23 OCAK 2006 PAZARTESİ
                               

 
AKRA