İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Hamas, Amerika’nın ilkelerini çökertti

Dünya
|

Hamas’ın kazandığı bu başarının ABD’nin çıkarları ve ilkelerinin çöktüğünün açık göstergesi olduğunu belirten Ebu Merzuk, bundan önce muhalefet ettikleri başta Ebu Mazin olmak üzere Filistinli gruplarla mücadele etmeyeceklerinin söyledi.

Hamas’ın kazandığı bu başarının ABD’nin çıkarları ve ilkelerinin çöktüğünün açık göstergesi olduğunu belirten Ebu Merzuk, bundan önce muhalefet ettikleri başta Ebu Mazin olmak üzere Filistinli gruplarla mücadele etmeyeceklerinin söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk,  seçimler sonrasında aldığımız güçle bundan önce muhalefet ettiğimiz başta Ebu Mazin olmak üzere Filistinli gruplarla mücadele etmeyeceklerinin altını çizdi.
El- Hakaik gazetesine konuşan Ebu Merzuk, Hamas’ın Filistinli grupları birleştirici bir rol üstlendiğinin altını da çizerek, "Yönetimi kurma görevi Hamas’a düşmüştür. Artık dünyadan tecrit olmuş şekilde yaşamayacağız" dedi. 
Hamas’ın İsrail’e karşı direnişi sürdürme düşüncesinin değişmeyeceğini belirten Ebu Merzuk, İslami direniş hareketi olarak dünya sahnesinde olduklarını ve dünyanın da artık kendileriyle nasıl ilişki kuracaklarının yollarını araştırdıklarını belirtti.
Hamas’ın kazandığı bu başarının ABD’nin çıkarları ve ilkelerinin çöktüğünün açık göstergesi olduğunu belirten Ebu Merzuk, seçim sonuçlarını Filistin halkının inkılabı olarak niteledi.

"Batı, memnun olmasa da onaylamalı"
ABD ve Avrupa’nın memnun olmasalar da seçim sonuçlarını onaylamak  ve saygılı olmak zorunda olduklarını belirten Ebu Merzuk, "savunuculuğunu yaptıkları insan hakları ve demokrasiyi daha fazla ayaklar altına almamak için bunu yapmalıdırlar" dedi.
"ABD ve Avrupa’nın yaşanan sorunlardan çıkmak için Hamas’a yardım edeceğini düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya Ebu Merzuk şu cevabı verdi: "Biz bütün çevreler ile Filistin halkının yanında yer almaları için diyaloglar kurmaya hazırız. Çevremizdekilerin sorunlarımızı daha iyi anlamaları için ilişki kurmak zorundayız.   Bize adil ve insani davransınlar ve meselelerimize de böyle yaklaşsınlar."
Ebu Merzuk, uluslararası güçlerin Filistin konusuna neden bu kadar çok durduklarının sebebini  "dünya sorunlarına yönelik çözüm yolları üreten ve uygulayan güçler uluslararası güçler ve büyük devletlerdir. İsrail’in uluslar arası karar ile kurulduğunu göz önünde bulundurmalıyız" şeklinde açıkladı.

Başarımızın tek bir nedeni yok
Başarılarının tek bir nedenden kaynaklanmadığını belirten Ebu Merzuk şöyle konuştu: "Öncelikle, Hamas’ın direnişte büyük gayret ve samimiyet göstermesi, şehitler… İkinci neden, El Fetih hareketinin yönetimdeki icraatlarının halkımız tarafından denenmiş olması, özellikle yolsuzluk olaylarının halkı bezdirmesi. Üçüncü neden ise, Hamas’ın geniş zaman ve mekana yaydığı programıdır."
Belediye seçimlerine hangi programla girdilerse, parlamento seçimlerine de aynı programla katıldıklarını belirttikten sonra Merzuk, şimdi çok sesli orkestranın bir birine uyumlu müzik çalmasına sıra geldiğini kaydetti.
MİLLİ GAZETE- 3 ŞUBAT 2006 CUMA
AKRA