Hazreti Muhammed (sav)’in karikatürlerinin yayımlanmasına yönelik protesto gösterileri sürüyor. İran, Endonezya, Afganistan ve Irak’ta binlerce kişi dün de sokaklardaydı. Avrupa başkentlerinde de gösteriler düzenlendi.
İran İslam Devrimi’nin 27’nci yıldönümü kutlamaları için toplanan binlerce kişi, Hazreti Muhammed (sav) karikatürlerini protesto etti. Endonezya, Irak ve Afganistan’da düzenlenen gösterilerde de, Danimarka aleyhine sloganlar atıldı.
Avrupa’nın çeşitli kentlerinde de değişik gösteriler vardı. Bunlardan en geniş katılımlısı, İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşti. Paris, Berlin ve Düsseldorf kentlerinde de yüzlerce kişi, karikatürlerin yayımlanmasını protesto etti.
DANİMARKA BÜYÜKELÇİLERİNİ ÇEKTİ
Eleştirilerin odağındaki Danimarka ise Suriye, İran ve Endonezya’daki büyükelçileri ile elçilik çalışanlarını, geçici olarak geri çekti. Danimarka, Endonezya’daki vatandaşlarına da ülkeden ayrılmaları çağrısında bulundu.
NTVMSNBC 12.02.2006






