Enerji kuruluşları, yerli enerji kaynaklarının devreye alınması konusundaki girişimlerini hızlandırdı. Bu kapsamda yerli enerji kaynaklarına yönelen Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, 19 ayrı bölgede kömür arama çalışması yapacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in talimatıyla ortak komisyon oluşturan MTA, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) başını çektiği toplam 10 kuruluş, Türkiye’nin jeotermal ve linyit rezervi başta olmak üzere, kaynaklarının ekonomiye kazandırılması amacı ile çalışmalara başladı.
Koordinasyonun başkanlık görevini yapan MTA Genel Müdürlüğü’nün tüm üniteleri, çetin kış şartlarına rağmen toplam 19 projeyi gündemine alarak, sondaj çalışmalarına başlama kararı aldı. 2010 yılına kadar kapsamlı olarak yapılacak kömür arama çalışmaları sırasında, Türkiye’nin her karışı aranarak tespitler yapılacak.
MİLLİ GAZETE 13.02.2006






