Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, kent merkezinde 50 santimetreye ulaşan karın temizlenmesine çalışıldığını söyledi.
Sakarya Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Akyazı İlçesi'nde 11, Geyve'de 4, Kocaali'de 3 ve Taraklı'da 2 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş Bartın İşletmesi, kar yağışının enerji nakil hatlarında arızaya yol açması nedeniyle Bartın'ın ilçelerinden Kurucaşile'de 2 ve Ulus'ta 5 köye elektrik verilemediğini bildirdi.
Doğu Karadeniz'de de Artvin'de 101, Rize'de 300, Trabzon'da 440, Giresun'da 497, Gümüşhane'de 200 ve Bayburt'ta 120 köy ile ulaşım sağlanamıyor.
Yörede etkisini sürdüren yoğun kar yağışının enerji nakil hatları ve elektrik direklerine zarar vermesi nedeniyle Trabzon'da 3 ilçe, 9 belde ve 124 köye, Giresun'da 5 ilçe, 4 belde ve 146 köye, Rize'de 11 köye elektrik verilemiyor. Bitlis Valiliği de il merkezi ve ilçelere bağlı 197 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu açıkladı.
Öte yandan; hava sıcaklıkları Pazar gününden itibaren hissedilir derecede artacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hafta sonunda iç ve batı bölgelerde başlayacak sıcaklık artışları 8-10 dereceye ulaşacak. Bu artış, gelecek haftanın ilk günlerinden itibaren yurt genelinde etkisini gösterecek.






