İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

'Tek isteğimiz, topraklarımızın geri verilmesi!'

Dünya
|

Filistin’de hükümeti kurma görevi verilen Hamas lideri İsmail Heniye’nin, “İsrail’in 1967 sınırlarına çekilmesi halinde

Filistin’de hükümeti kurma görevi verilen Hamas lideri İsmail Heniye’nin, “İsrail’in 1967 sınırlarına çekilmesi halinde, Hamas’ın aşamalı olarak barışı sağlayabileceğini ve İsrail’i tanıyacağını” söylediği belirtildi.

Heniye, Washington Post’a telefonla yaptığı açıklamada, ifadelerinin, “İsrail’i yok etmeye yönelik Hamas politikasının bir parçası mı olduğunun” sorulması üzerine, “Bizim yahudilere bir kinimiz yok. Onları denize dökme gibi bir çabamız yok. Tek isteğimiz, topraklarımızın geri verilmesi, birilerini incitmek değil” karşılığını verdi.

Şiddet döngüsünden kendilerinin de hoşlanmadığını ifade eden Heniye, “Eğer barış bize haklarımızı sağlayacaksa, bu iyi olur. Eğer bize tüm haklarımızı verirlerse, İsrail’i tanırız” dedi.
Heniye, İsrail’in varolma hakkını tanıyıp tanımayacakları sorusuna karşılık da “1967 sınırlarına çekilmesi yanı sıra tutukluların serbest bırakılması, Filistinli mültecilerin İsrail’e dönüş haklarını tanıması durumunda, Hamas bir tavır belirler”şeklinde cevap verdi.

İsrail, Hamas’ın barış şartını reddetti
Filistin Ulusal Yönetimi’nin müstakbel Başbakanı İsmail Heniye’nin, barışı tesis edecekleri yolundaki sözleri, İsrail’de kabul görmedi.
İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Regev, Heniye’nin açıklamalarının, İsrail ve uluslararası toplumun koyduğu koşulların hiçbirini karşılamadığını öne sürdü.

Filistin parlamentosunun toplantısı ertelendi
Filistin parlamentosunun, pazartesi günü yapılması gereken oturumunun 6 Mart tarihine ertelendiği bildirildi. Hamas’ın çoğunlukta olduğu yeni Filistin parlamentosunun başkanı Aziz Duveyk’in bürosundan yapılan açıklamada, erteleme kararıyla ilgili bir gerekçe gösterilmedi. Hamas, 25 Ocak seçimlerinde 132 üyeli parlamentoda 74 sandalye kazanmıştı.

MİLLİ GAZETE - 27 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
AKRA