İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

AK Parti savunma yapıyor

Güncel
|

AK Parti, kapatılması istemiyle açılan davada sözlü savunmasını yapıyor.

AK Parti, kapatılması istemiyle açılan davada sözlü savunmasını  yapıyor.

AK Parti'nin sözlü savunmasını, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yapıyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiğini ileri sürerek, 71 kişi hakkında siyaset yasağı ile partinin kapatılmasını talep ediyor.
AK Parti ise davanın hukuki değil siyasi olduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihadı dikkate alındığında partinin kapatılamayacağını savunuyor. Sözlü savunmanın ardından, Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.
Raporun, Anayasa Mahkemesi üyelerine dağıtılmasının ardından, Başkan Haşim Kılıç, toplantı gününü belirleyecek. Kapatma kararı için yüksek mahkemenin 11 üyesinden en az 7'sinin oyu gerekiyor.
Mahkeme, "temelli kapatma" yerine, "Hazine yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakma" kararı da verebilecek.
TRT - 3 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE
AKRA