İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

'İşgal sürdükçe, direnişe devam'

Dünya
|

Filistin’in yeni Başbakanı İsmail Heniyye, Batı’nın ‘ırkçılık’tan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Heniyye, Batılıların "ırkçı" politikalarından bıktıklarını bildirdi.

Filistin’in yeni Başbakanı İsmail Heniyye, Batı’nın ‘ırkçılık’tan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Heniyye, Batılıların "ırkçı" politikalarından bıktıklarını bildirdi.

İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesinde bir makalesi yayınlanan Filistin'in yeni Başbakanı İsmail Heniyye, Batılıları Ortadoğu sorununda çifte standart davranmakla itham etti.
Heniyye, Hamas'ın seçimi kazanmasından sonra Batılıların bir yığın talepte bulunduğunu, ancak İsrail tarafından herhangi bir şey istenmediğini belirtti.

“Olmert’in tavrı, çatışmaya davettir”
İsrail'de 28 Mart'ta yapılan erken genel seçimleri Başbakan Ehud Olmert'in partisi Kadima'nın kazandığını ve Filistinliler ile danışılmadan tek taraflı olarak 2010'a kadar İsrail'in kalıcı sınırlarını belirlemeyi vaat ettiğini belirten Heniyye, "Olmert'in tek taraflı kararı, çatışmaya davetiyedir" dedi.
Ortadoğu sorununun sadece Filistinli bir grubun sorunu olmadığını ifade eden Heniyye, "Asıl mesele, Filistinlilerin temel insan haklarının İsrail tarafından inkar edilmesidir" diye konuştu.

“Biz barış istiyoruz. İsrail işgali bitirsin”
Heniyye makalesinde şu görüşleri dile getirdi: "Hamas olarak biz barış istiyoruz. Kan dökülmesine bir son vermek için çalışıyoruz. İsrail tarafının mukabelede bulunmasını beklemeden bir yıldan fazladır ateşkese riayet ediyoruz. Hamas'ın ve Filistin Yönetimi'nin dünyaya mesajı şudur: İsrail'den topraklarımızı terk etmeleri ve haklarımızı tanımaları konusunda taahhüt almadan, İsrail'e karşı mücadeleyi durdurma ve İsrail'in 'varolma hakkı' gibi konularda artık bizimle konuşmayın. Filistinliler ikinci sınıf muamelesi görüyor. Batılıların soruna ırkçı yaklaşımından dolayı yorulduk ve bıktık. Mağdur ve kurban taraf olmamıza rağmen barış için elimizi uzatıyoruz. Ancak sadece adalet üzerine bina edilmiş barış için."

“İşgal devam ederse, direniş de sürer”
Eğer İsrail saldırılarına devam eder, insanlarımızı öldürür, evlerimizi yıkar, ambargo uygular, toplu olarak bizi cezalandırır, nefsi müdafaa yaptığı için erkeklerimizi ve kadınlarımızı hapsederse bütün imkanlarımızla bunlara karşı koyma hakkımız var"
Demokratik yöntemlerle Hamas'ın başa geldiğini belirten Heniyye, Batılıların Hamas hükümetini boykot etmeye devam etmesi ile ilgili olarak da "Batı'nın ambargosuna karşı direneceğiz... ve bizim dostlarımız boşluğu doldurmayı taahhüt ettiler" dedi.
Haniye son olarak, "Barış için çok uygun bir zaman... Tabii eğer dünya barış istiyorsa" şeklinde görüş beyan etti.

MİLLİ GAZETE 
AKRA