İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Fas’ta hanımlar da irşad görevine başladı

Dünya
|

Afrika’nın Batı’ya en yakın ülkelerinden Fas’ta, iş başındaki yönetimin uzun zaman önce başlattığı İslâm’dan uzaklaştırma politikasının ülkeyi giderek uçuruma ve ülkedeki cahillik oranının da artmasına sebep olması hükümeti harekete geçirdi.

Afrika’nın Batı’ya en yakın ülkelerinden Fas’ta, iş başındaki yönetimin uzun zaman önce başlattığı İslâm’dan uzaklaştırma politikasının ülkeyi giderek uçuruma ve ülkedeki cahillik oranının da artmasına sebep olması hükümeti harekete geçirdi.

Yapılan yanlışlığın farkına varan yönetim, ülkenin kötü gidişine dur demek için kollarını sıvadı ve ülkedeki dini düzenin tekrar sağlanmasına yönelik adımlar atıldı. Atılan ilk adımların
başında ise kadınların eğitilmesi için İslâmla donanmış bayan tebliğcilerin  devreye girmesi kararlaştırıldı. Fas’taki ilim adamları, “Bayan tebliğciler girişimi”ni “öze dönüş”ün bir parçası olarak yorumlayarak, “eğitim-öğretimden soğutulan kadınlar, tekrar İslâmla buluşacak” yorumunda bulundular.

HER YERDE ÇALIŞACAKLAR
Diğer taraftan parlamentoda muhalefet; Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Genel Emanetler üyesi Basime Hakavi, bayan tebliğcilerin yetiştirilmesindeki ilk hedefin, özellikle camilerde kadınlara dini eğitim vermek olduğunu ifade etti.
Ve bayanların eğitilmeleri sayesinde hazırlıksız cevaplar da yerlerini bilinçli sözlere bırakacak. Bayan mürşitler, camilerin yanısıra fabrikalarda, hapishanelerde ve basın organlarında da görevlendirilecekler. İslâmonline Sitesi’nin verdiği habere göre; Fas İslâmi İşler Bakanlığı’nda İslâm fıkhı alanında uzman bayanlar görevlendirildi. Bu bayanlar İslâmi işlerde teftiş yetkisine sahipler.
Fas’ta atılan bu yeni adımın en önemli sebebi, ülkede dini düzeni tekrar kurmak.

VAKİT - 19 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
AKRA