İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

İsrail derhal çekilmelidir

Dünya
|

Hamas’ın siyasî büro şefi Halid Meşal, barışın ancak İsrail’in 1967’den sonra işgal ettiği topraklardan çekilmesi halinde söz konusu olabileceğini söyledi.

Hamas’ın siyasî büro şefi Halid Meşal, barışın ancak İsrail’in 1967’den sonra işgal ettiği topraklardan çekilmesi halinde söz konusu olabileceğini söyledi.
 
Halid Meşal, Alman ZDF televizyonunda yayınlanan röportajında, “İsrail, 1967’den bu yana işgal ettiği topraklardan, Kudüs de dahil olmak üzere, çekilmelidir” dedi.
Meşal, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin kaldırılması, Filistinli mültecilerin evlerine dönmelerine izin verilmesi ve Filistinli tutukluların serbest bırakılmasıyla birlikte İsrail’in inşa ettiği güvenlik duvarının da ortadan kaldırılmasının da barış için şart olduğunu ifade etti. Halid Meşal, İsrail’in bu şartları yerine getirmesi halinde Arap ve Müslümanların gerçek bir barışa hazır olacağını vurguladı. Hükümeti, İsrail’in 1967 yılındaki savaşta işgal ettiği bölgelerden çekilmesi gerektiğini savunuyor.
Kavvas serbest
Öte yandan İsrail, Batı Şeria’nın Kalkilya kasabasında Hamas’ın listesinden belediye başkanı seçilen Vaci Kavvas’ı serbest bırakıyor. Hapiste iken geçen yıl yapılan yerel seçimlerde Hamas’ın listesinden Batı Şeria’nın İsrail sınırındaki Kalkilya kasabasında belediye başkanı seçilen 40 yaşındaki Kavvas, 44 ay süren mahpusluktan sonra bu sabah serbest bırakılacağını öğrendiğini söyledi.
Vaci Kavvas, belediye başkanı sıfatıyla yerel konularla ilgili olarak İsrailli yetkililerle görüşeceğini, belediyeye siyaset karıştırmayacağını söyledi.
Kavvas, birkaç gün dinlendikten sonra tebrikleri kabul edeceğini belirtti. İsrail ordusu ise Kavvas’ın ne zaman bırakılacağı hakkında bilgi vermedi.

“Bütün Filistin kabinesi hedefte”
İsrail istihbarat servisi Mossad’ın eski başkanlarından olan milletvekili Danny Yatom, Filistin’deki Hamas hükümetinin bütün bakanlarının, İsrail’in suikast düzenleyeceği hedefler olduğunu söyledi. Yatom, İsrail radyosuna verdiği demeçte, aranan bir militan olan Cemal Ebu Samhadana’nın Filistin polis şefi olarak atanmasıyla birlikte, kabine üyelerinin de hedef haline geldiğini belirtti.
Ebu Samhadana’nın, İsrail’in meşru hedefi olduğunu belirten Yatom, “Anladığım kadarıyla yalnızca o değil, bütün kabine üyeleri hedefte. Teröre bulaşmış hiç kimse, Hamas hükümetinde görev alsa bile, hiçbir şekilde muaf olamaz” dedi
MİLLİ GAZETE - 22 NİSAN 2006 CUMARTESİ
AKRA