İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Doğalgaza ilk yeraltı deposu Silivri’de hizmete açılacak

Ekonomi
|

İthal gazın depolanarak ihtiyaç duyulan mevsimde tüketim bölgelerine nakledilmesi amacı ile TPAO Genel Müdürlüğü tarafından programa alınan ilk doğal gaz depolama tesisleri gün sayıyor.

İthal gazın depolanarak ihtiyaç duyulan mevsimde tüketim bölgelerine nakledilmesi amacı ile TPAO Genel Müdürlüğü tarafından programa alınan ilk doğal gaz depolama tesisleri gün sayıyor.

TPAO Genel Müdürlüğü’nün biri denizde diğeri karada olmak üzere toplam 1,6 milyar metreküp kapasiteli depolama projesi olan Silivri K. Marmara Değirmenköy yer altı depolama tesislerinin Mayıs ayı içinde hizmete alınması bekleniyor.Edinilen bilgiye göre, Silivri doğal gaz depolama projesi yüzey tesisleri ve sahaların geliştirilmesi olmak üzere iki önemli yatırımdan oluşuyor.

Türkiye’nin ilk yeraltı doğal gaz depolama tesisi özelliğine sahip bulunan proje kapsamında yüzey tesislerin yapımı kapsamında, kompresörler, ölçüm üniteleri, seperatörler, kurutma üniteleri vb. gibi işler bulunuyor.
Sahaların geliştirilmesi yatırımı içinde ise Kuzey Marmara sahasında, 6 ERD (uzun açılımlı sondaj) ve 5 offshore (deniz sondajı) kuyusu ile Değirmenköy sahasında 9 kuyu inşası bulunuyor.

MİLLİ GAZETE  08.05.2006
AKRA