İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

İsviçre müslümanları tek çatı altında birleşti

Dünya
|

İsviçre'de yaşayan müslümanlar birleşme yolunda önemli bir adım attı. İsviçre Müslüman azınlığın tarihinde ilk defa 10 İslami Birlik, İslami kurumları federallaeşrirme kararı aldılar.

İsviçre'de yaşayan müslümanlar birleşme yolunda önemli bir adım attı.  İsviçre Müslüman azınlığın tarihinde ilk defa  10 İslami Birlik,  İslami kurumları federallaeşrirme kararı aldılar.   Bu yeni birlik, İsviçre asıllı, Balkanlar'dan gelen Türk, Arap ve Afrikalı müslümanları İsviçe tarihinde ilk defa tek çatı altında toplayacak.                                                                                                                                             
 
Yeni birliğin başkanı Doktor Hişam Mayraz, amaçlarının  müslümanlar arasındaki diyaloğu güçlendirmek olduğunu belirterek, müslüman olmayan diğer örgütlerle de ortak amaçlar için çalışacaklarını kaydetti. Yerni birlik İsviçre yönetimi ve diğer resmi kurumların önünde müslüman azınlığı temsil etmeyi hedefliyor.  Zira, ülkede sayıları giderek artan  müslümanların resmi kurumlar karşısında belli bir temsilcisi bulunmuyor.
VAKİT - 20 MAYIS 2006 CUMARTESİ
AKRA