Ancak yapılan değerlendirmelerin ardından, Hazine'ye ait taşınmazların satışa çıkarılması hususunda valiliklere (Defterdarlıklar) devredilen yetkinin bundan sonra bakanlıkça kullanılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Bakanlıkça satışa çıkarılması uygun görülen taşınmazların satış ihalelerinin onaylanması işlemlerinin ise önceki yetkiler çerçevesinde devam edeceği ifade edildi.
Belediyelere yasak
Büyükşehirler dahil, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde bulunan ve 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı dışında (plansız) kalan Hazine'ye ait taşınmazların satış ihalelerinin de ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtildi.
Bu arada Maliye Bakanlığı'ndan bir üst düzey yetkili şunları söyledi:
"Belediyeler ile diğer kişi ya da kuruluşlar, henüz planı yapılmamış Hazine taşınmazlarını, imar sorunu nedeniyle düşük bedelle satın alabiliyordu. Buralar rayiç bedel de olsa, imar planı bulunmadığı için ucuza kapatılıp, daha sonra da imar planları yapılıyordu. İmar planının ardından da, devletten 100'e alınan yerin değeri 400-500'e çıkıyordu. Böylece imarsız olduğu için buraları ucuza kapatanlar, plan geçirterek, büyük rantlar elde edebiliyordu."






