Malezya'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, düzenlediği basın toplantısında, Avrupa birliği üyesi İngiltere, Almanya ve Fransa ile geçen yıl kesilen müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduklarını ifade etti.
Mutteki, sert tutumunu değiştirmesi halinde, Amerikan yönetimi ile de konuyu doğrudan görüşebileceklerinin sinyalini verdi.
Uluslararası gündemdeki tartışmalı konumunu koruyan İran'ın nükleer programı, konuyu irdeleyen güvenlik konseyinin 5 daimi üyesi ile Almanya tarafından perşembe günü Viyana'da bir kez daha masaya yatırılacak.
İran dışişleri bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, kendilerine sunulacak hiçbir teşvikin, uranyum zenginleştirme faaliyetine son vermelerini sağlamayacağını bildirmişti.
TRT - 31 MAYIS 2006 ÇARŞAMBA





