İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

YÖK’ün YOK etme planı

Türkiye
|

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerinin bağlandığı eğitim fakültelerinin dekanlarıyla 12 Haziran 2006 Pazartesi günü toplantı yapılacağını bildirdi.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerinin bağlandığı eğitim fakültelerinin dekanlarıyla 12 Haziran 2006 Pazartesi günü toplantı yapılacağını bildirdi.

Prof. Dr. Eşme, ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerinin ilahiyat fakültelerinden alınarak aynı üniversitenin bünyesindeki eğitim fakültelerine bağlanmasının kararlaştırıldığını anımsattı.
Eşme, söz konusu bölümün bağlandığı eğitim fakültelerinin dekanları ile 12 Haziran Pazartesi günü YÖK’te bir değerlendirme toplantısı düzenleneceğini belirtti.
İlköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği ders programlarının değiştirileceğini bildiren Eşme, toplantıda bu konunun da ele alınacağını söyledi.
Toplantıya, söz konusu bölümlerin bağlandığı Ankara, Atatürk, Çukurova, Dicle, Dokuz Eylül, Erciyes, Marmara, Ondokuz Mayıs, Selçuk, ve Uludağ üniversitelerinin eğitim fakültelerinin dekanları katılacak.

'YÖK'ün aldığı karar kabul edilemez'
Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Sağlık_İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, YÖK’ün Din Öğretmenliği bölümünü ilahiyat fakülteleri dışına taşınması kararının kabul edilemez olduğunu söylediler. Her iki genel başkan, bütün sorumluluğun TBMM’ye düştüğünü belirterek YÖK’ün haddinin bildirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Mustafa Başoğlu da YÖK’ün daha önceki kararları gibi bu kararının da kabul edilemez olduğuna dikkat çekti. İmam Hatip Liselerini ortadan kaldırmak için bütün meslek liselerinin yok edildiğini belirten Başoğlu, Türkiye’nin barışa, huzura, kardeşliğe ihtiyacı bulunduğunu hatırlattı. Çağrıda bulunan Başoğlu, hükümetin seçimlerden önce Kur’an Kursu, İmam Hatip Liseleri, Başörtüsü, YÖK ve eğitim alanındaki bütün sorunları çözmek zorunda olduğunu vurguladı. YÖK’ün aldığı kararla din öğretiminin tamamen yok edileceğini söyleyen Başoğlu, "YÖK tarafından alınan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünün bundan sonra eğitim fakültelerine bağlanması kararını kabul edilemez buluyorum. Mesleki bilgilerle donanması gereken bu öğretmenlerin diğer öğretmenler gibi Eğitim Fakülteleri’nde mezun olmaları, din öğretimini yok etmenin bir başka unsurudur" dedi.

MİLLİ GAZETE  01.06.2006
AKRA