ABD Başkanı Bush, Irak’tan şimdilik büyük miktarda asker çekmeyeceklerini, çekilmenin Irak’taki duruma bağlı olduğunu ifade etti.
Bush, Irak’tan asker çekmek için bir plan hazırladığı belirtilen General George Casey’le görüştüğünü doğruladı. Ancak Bush, asker çekmenin Irak’taki şartlara bağlı olduğunu vurgulayarak bu konudaki kararın General George Casey’in yanı sıra Irak’taki egemen hükümet tarafından alınacağını söyledi.
Amerikan New York Times Gazetesi hafta sonunda ABD yönetiminin Irak’tan büyük miktarda asker çekmeye hazırlandığını yazmıştı.
Gazeteye göre George Casey’in hazırladığı plan uyarınca yıl sonuna kadar 30 bin askerin ülkelerine dönecek, 2007 yılı sonuna kadar Irak’taki üs sayısı da 69’dan 11’e indirilecek
NTVMSNBC - 27 HAZİRAN 2006 SALI






