Hava sahasını ihlal ederek Suriye’ye gözdağı vermeyi amaçlayan İsrail, Filistinli grupların bu ülkedeki liderlerini vurma tehdidinde bulundu. El Cezire televizyonunun haberine göre Hamas ve İslami Cihad liderlerinin Suriye’deki yerlerini tespit ettiklerini öne süren İsrail İçişleri Bakanı Avi Dihter, bu kişileri vurmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.
İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Hamas’ın Suriye’de ikamet eden siyasî lideri Halid Meşal’i savaş suçlusu olarak nitelendirirken; Adalet Bakanı Haim Ramon da uluslararası toplumu Meşal’i sınır dışı etmesi için Suriye’ye baskı yapmaya çağırdı. Ramon, asker kaçırma emrini Meşal’in verdiğini öne sürerek, bu kişinin hedeflerinde olduğunu söyledi. Suriye güvenlik güçlerinin İsrail’in Halid Meşal’e yönelik tehditleri nedeniyle, Hamas liderini korumaya yönelik ek önlemler aldığı ifade ediliyor.
İsrail Ordusu, dün Esad’ın Lazkiye’deki sarayı üzerinden alçak uçuş yaptıklarını öne sürmüştü. Suriye ise hava sahasını ihlal eden iki İsrail uçağına ateş açarak, uçakları bölgeden ayrılmaya zorladıklarını bildirmişti.
MİLLİ GAZETE 30.06.2006






