Rum başkanlık binasındaki görüşme öncesinde açıklama yapılmadı.
Gambari, Larnaka Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, ilgili taraflarla yararlı görüşmeler yapacağını umduğunu söyledi.
İbrahim Gambari, temaslarının, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller'in adadaki çalışmalarını tamamlayacağı ve ileri götüreceğini dile getirdi.
Gambari, öğleden sonra da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçerek, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Cumhurbaşkanlığı'nda görüşecek.
Pazar günü Kıbrıs'tan ayrılacak Gambari'nin, Talat ve Papadopulos ile üçlü görüşme yapmak için girişimde bulunması da bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Talat görüşmeye olumlu yanıt verirken, Rum tarafı, bu yönde kendilerine resmi bir talep gelmediğini belirterek, üçlü görüşmeye olumsuz bakıyor.






