İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Kıbrıs’ta müzakere kararı

Güncel
|

KKTC Cumhurbaşkanı Talat ve Rum Yönetimi lideri Papadopulos, iki yıl aradan sonra ilk kez dün bir araya geldi. 5 maddelik ilkeler

KKTC Cumhurbaşkanı Talat ve Rum Yönetimi lideri Papadopulos, iki yıl aradan sonra ilk kez dün bir araya geldi. 5 maddelik ilkeler dizisine imza atan iki lider, yeniden bir araya gelme taahhüdünde bulundu.


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin yardımcısı İbrahim Gambari’nin arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmede KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, iki tarafın güncel sorunlarının tartışılacağı teknik komitelerin kapsamına özlü konularında alınması konusunda uzlaştı.

Türk tarafının daha önce karşı çıktığı bu maddenin kabulüyle, Maraş’ın Rumlara iadesi, Türk askerlerinin Ada’dan çekilmesi ve Türkiye kökenli nüfusun durumu gibi kritik başlıklar komitelerin çalışma alanına girdi.

5 maddelik ilkeler dizisine de imza atan iki lider, Birleşmiş Milletler çerçevesinde iki toplum ve iki kesimli bir federasyon hedeflendiğini vurguladı.

Rum yönetimi, görüşmenin beklentilerini karşıladığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Talat da Türk tarafının kazanımlar elde ettiğini söyledi.

NTVMSNBC  09.07.2006
AKRA