İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Kan-gözyaşı-vahşet-işkence ve ÖLÜM

Güncel
|

ABD’deki ikiz kulelerin yıkılmasıyla İslâm coğrafyasında başlatılan vahşet ve zulüm, 5 yılda korkunç boyutlara ulaştı. Afganistan, Irak, Lübnan, Filistin, Çeçenistan ve terör nedeniyle Türkiye kan gölüne döndü. Adına Büyük Ortadoğu Projesi denilen planla İslâm ülkeleri birbir işgal edilmeye devam ediyor. İslâm coğrafyası, tarihinde şahit olmadığı insanlık dışı i&

ABD’deki ikiz kulelerin yıkılmasıyla İslâm coğrafyasında başlatılan vahşet ve zulüm, 5 yılda korkunç boyutlara ulaştı. Afganistan, Irak, Lübnan, Filistin, Çeçenistan ve terör nedeniyle Türkiye kan gölüne döndü. Adına Büyük Ortadoğu Projesi denilen planla İslâm ülkeleri birbir işgal edilmeye devam ediyor. İslâm coğrafyası, tarihinde şahit olmadığı insanlık dışı işgal, vahşet, tahribat, zulüm ve işkence altında.

Wilson, BOP’un Türkiye Valisi!
Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'un, önceki gün Türk gazetecilerin sorduğu; “İsrail'in kendisini savunması için düzenlediği saldırıları haklı gören uluslararası toplum (tabii başta ABD), Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı operasyon düzenlemesi durumunda aynı anlayışı gösterecek mi?” sorusuna verdiği cevap tam bir iki yüzlülük örneği.
Çoğu çocuk olmak üzere 100'e yakın masum sivilin kanını akıtmaktan kaçınmayan İsrail'in Lübnan’ın işgaline dönen saldırılarını, haklı gördüğünü açıklayan Wilson, “Bu şiddetin nasıl başladığını bilmek lazım. Şiddet, İsrailliler'e karşı Gazze'den yapılan roket saldırıları ve İsrail askerlerinin kaçırılmasıyla derinleşti. İsrail'deki insanların kendilerini savunmaya hakkı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ABD Büyükelçisi Wilson’un Türkiye’nin PKK ile mücadelesi konusundaki düşünceleri ise şöyle: “Türkiye ile PKK terörizmine karşı birlikte çalışıyoruz. PKK'nın Avrupa'daki finans kaynaklarına karşı mücadele ediyoruz. Aynı zamanda Kuzey Irak da, Türkiye ile birlikte çalışmak istediğini belirtti. Irak-ABD ve Türkiye'nin bu konuda işbirliği yapması tek taraflı davranmaktan daha verimli olacaktır.”
ABD’nin Ortadoğu ve Türkiye’ye bakışını yansıtan bu açıklamalar, Afganistan'da, Irak'ta veya dünyanın bir başka yerinde kendine, terörü vurma meşruiyeti veren ABD’nin,  Türkiye’ye gelince teröristi himaye edip, Türkiye’yi engellemesine güzel bir örnek.

Terörle mücadele için devletleri işgal eden ABD, Türkiye'nin terörle mücadelesine yardım etmek bir yana basına da yansıdığı gibi yıllardır terör örgütünü Kuzey Irak’ta himaye ediyor. Irak'tan Türkiye'ye girip askerlerimizi şehit eden her teröristin elindeki kanda ABD'nin de payının bulunduğuna dikkat çekilirken, Gazze ve Lübnan’da başlayıp tüm Ortadoğu’ya yayılmak istenen BOP ateşinin çemberinde Türkiye’nin de bulunduğu unutulmamalıdır.
ABD Büyükelçisi Wilson’un, İsrail'in kendisini savunması için düzenlediği saldırıları haklı görmesi ve Türkiye'nin K.Irak'ta PKK'ya karşı operasyon yapmasının yanlış olacağını açıklaması, Wilson’un, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’ndeki Türkiye’nin valisi gibi davrandığı yorumlarına neden oldu.
Vatandaşlar, “BOP, sadece İsrail'in haklarını korumak mı demektir?” diye soruyor.

MİLLİ GAZETE  19.07.2006
AKRA