İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Taşıt vergisinde son gün

Ekonomi
|

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksidini ödeme süresi, bugün mesai saati bitiminde sona erecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksidini ödeme süresi, bugün mesai saati bitiminde sona erecek.

Mükellefler, vergilerini tahsile yetkili vergi daireleri yanında, ilk kez başlatılan "Sorgulu Tahsilat Sistemi" uygulaması ile 17 anlaşmalı bankaya yatırabilecekler. Mükelleflerin bu bankalarda ödeme yaparken sadece araç plakalarını belirtmeleri yeterli olacak. Ayrıca yanlarına araç ile ilgili herhangi bir evrak almaları gerekmeyecek. 
 
Araç plakasını sisteme giren görevli, teknik alt yapı sayesinde Gelir İdaresine bağlanarak, mükellefin araç bilgilerine ulaşacak ve sistemde görünen vergi borcuna göre tahsilat yapacak. Bu sayede araç sahibinin vergi ödemesine ilişkin bilgiler de anında Gelir İdaresine işlenmiş olacak.
 
Mükellefler araçları için ödeyecekleri vergi tutarını Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.
 
CNN TURK - 31 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
AKRA