Enflasyonun Haziran ayında yaklaşık iki yıl aradan sonra yeniden çift haneyi görmesi sonrasında Temmuz’da fiyatların yaklaşık yarım puan artması bekleniyor.
Enflasyonun yıl sonunda ise iki hane olması bekleniyor. Ankete göre, TÜFE yıl sonunda yüzde 10.07, ÜFE yüzde 15.86 düzeyinde gerçekleşecek. Böylece yüzde 5’lik hedef ikiye katlanmış olacak.
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da geçen hafta açıkladığı enflasyon raporunda enflasyonun yıl sonunda yüzde 9.1 ile yüzde 10.5 aralığında gerçekleşmesinin beklendiğini duyurmuştu.
HAZİRAN’DA ÜFE HIZLI YÜKSELDİ
Haziran ayında TÜFE yüzde 0.34 ile beklentilerin altında artmıştı. ÜFE’deki artış ise yüzde 4.02 olarak gerçekleşti. Haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon iki yıl aradan sonra yüzde 10.12 ile yeniden çift haneye çıktı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamlarını bugün saat 16.30’da açıklayacak.
NTVMSNBC - 3 AĞUSTOS 2006 PERŞEMBE






