Fransa ve ABD'nin Lübnan'da barışı sağlamaya yönelik karar tasarısı İsrail'e hizmet ediyor. Tasarı, Lübnan'ı hiçbir şekilde korumuyor
Washington ve Paris'in üzerinde anlaşıp BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu Lübnan konusundaki karar tasarısı, Siyonist oluşumun Lübnan altyapısını yerle bir ederek ve sivilleri öldürerek işlediği suçları dikkate almadı. Bu durum, taslağın İsrail'i desteklemek, vahşi uygulamalarını meşrulaştırmak ve saldırgana savaşla elde edemediklerini vermek için hazırlandığına işaret ediyor.Sınırdan Litani Nehri'ne kadar tampon bölge oluşturulması ve 1559 sayılı kararın uygulanmasından söz edilmesiyle Şeba Çiftlikleri ve Lübnanlı tutuklulara değinilmemesi Siyonist istekler. Lübnan'a verilen zarar ve İsrail'in gelecekte Lübnan'a yöneltebileceği tehlikeler taslakta yer almadı. Sanki Lübnan Siyonist devlete saldırmış, hava sahasını
ihlal etmiş, Lübnan güçleri Siyonist yerleşim birimlerini karadan işgal etmiş gibi...
Hile kokan bu adımlar, Lübnan'ı kendini savunma hakkından dahi mahrum bırakmayı hedefliyor. İşgalci oluşumun kendi yayılmacı hedeflerini kapsamadıkça uluslararası kararlara itibar etmediği kesin. Zira, İsrail'in Filistin topraklarından çekilmesi ve Filistinli mültecilerin dönüş hakkıyla ilgili 382, 383 ve 193 sayılı BM kararları var ve bu kararlar 50 yıldan uzun süredir kâğıt üzerinde mürekkep olarak kaldı. Amerikan komplosu ve Siyonist umursamazlığıyla geçersiz kalmış 132'den fazla Ortadoğu barış planı bulunduğunu da hatırlamakta fayda var.
1979'daki ateşkese dönüş Siyonist gerçeğini değiştirmedi. Tüm Siyonist saldırılar ve işgaller bu karardan sonra geldi. Düşman, Beyrut'u bu anlaşmaya rağmen işgal etti. Lübnan'ın özelliği, teslimiyeti reddedip düşmanı kovarak tutumlarının doğruluğunu ispatlayan evlatlarının iradesinde saklı. İsrail yine kaybeden olacak.
İRAN GAZETESİ VİFAK -7 AĞUSTOS 2006 PERŞEMBE






