İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Lübnan'dan BM'ye onay

Dünya
|

Lübnan hükümeti, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi kararını onayladığıni bildirdi

Lübnan hükümeti, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi kararını onayladığını bildirdi. İsrail’in ise saldırıları Pazartesi sabahı itibariyle askıya almayı planladığı bildiriliyor. İsrail’in kara harekatı da sürüyor.


Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, BM kararıyla ilgili olarak yapılan 4 saat süren bakanlar kurulu toplantısından sonra gazetecilere açıklamasında, kararın bazı çekincelerle birlikte oy birliğiyle onaylandığını kaydetti.

BM kararının uygulanmasına bir adım daha yaklaşılması olarak nitelenen Beyrut hükümetinin onayından önce Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da, çatışmaların sona erdirilmesini öngören BM kararına, zamanı konusunda anlaşmaya varıldığı ve İsrail tarafından buna bağlı kalındığında uyacaklarını söylemişti.

BM'nin ateşkes kararına uyacaklarını, ancak İsrail askerleri Lübnan'ın güneyinde kaldığı sürece savaşacaklarını da belirten Nasrallah, uygun olan hükümet kararlarına ilişkin bir engel çıkarmayacaklarını, ancak kabinedeki bakanlarının BM kararındaki doğru ve adil olmadığını düşündükleri maddelere ilişkin çekincelerini de ileteceklerini kaydetmişti.

CNNTÜRK  13.08.2006
AKRA