Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarriç, Güney Lübnan’da konuşlandırılacak BM Barış Gücü’ne katkıda bulunmayı düşünen ülkelerin, BM’ye henüz resmi ve kesin bir taahhütte bulunmadıklarını açıkladı.
BM sözcüsü Dujarriç, “BM Genel Sekreteri Kofi Annan, güce katılmak isteyen ülkelerin bir an önce bu yönde bir taahhütte bulunmalarını istiyor. Bu anlamda uluslararası toplumun BM’ye Lübnan’da güçlü bir BM Gücü’nün oluşmasına yardımcı olması gerekir” diye konuştu.
Gazetecilerin, bu gücün ne zaman bölgeye sevkedileceğini sormaları üzerine BM Sözcüsü, “En kısa zamanda gitmeleri gerekiyor. Orada şu an 2 bin askeri olan BM gücü var ve daha çok devriye görevi yapıyor. Ama en azından o bölgede bir BM altyapısı ve komutası bulunuyor. Bu durum, işimizi kolaylaştıracak” dedi.






