Bakan Güler, Karadeniz'de zengin petrol ve doğalgaz rezervleri bulunduğu yönündeki açaklamalar için ise, "petrolün varlığını görebilmek için matkabın ucunun oraya değmesi lazım" dedi.
Bakan Güler, Silivri'deki TPAO depolarında incelemelerde bulundu. "Bu depo ile birlikte İstanbul'da doğalgaz sıkıntısını büyük ölçüde aşmış olacağız" diyen Güler, Silivri depolarının İstanbul'un çok soğuk olmayan dönemlerinde doğalgaz ihtiyacını karşılayacağını belirtti.
Bakan, Karadeniz'de zengin petrol ve doğalgaz rezervleri bulunduğu yönündeki açıklamaları da değerlendirdi.
Güler, "bu tip çalışmalarda petrolün varlığını görebilmek için matkabın ucunun oraya değmesi lazım, değene kadar kesin bir ifade kullanmıyoruz. Ama çok büyük bir ilgi var, biz de yoğun bir şekilde çalışıyoruz" diye konuştu.
Bakan Güler, kendilerinde de bazı bilgiler ve belgeler olduğunu, Karadeniz'deki durumun iki sene içinde kesinlik kazanabileceğini söyledi.
CNN TURK - 22 AĞUSTOS 2006 SALI






