İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Blair’in partisi tepe taklak

Dünya
|

Kamuoyu yoklamasına katılanların tümünün yüzde 72’si, İşçi Partisi seçmenlerinin yüzde 65’i hükümetin politikalarınından rahatsız.

Kamuoyu yoklamasına katılanların tümünün yüzde 72’si, İşçi Partisi seçmenlerinin yüzde 65’i hükümetin politikalarınından rahatsız.
 
Guardian'ın manşetinde bir kamuoyu yoklamasına yer verildi. Buna göre, iktidardaki İşçi Partisi'ne verilen destek 19 yılın en alt seviyelerine, yüzde 31'e düşmüş durumda. Bunun başlıca nedeni ise, Başbakan Tony Blair'in Irak ve Afganistan'a müdahalede ABD'nin yanında yer alması. "Kamuoyu yoklamasına katılanların tümünün yüzde 72'si, İşçi Partisi seçmenlerinin yüzde 65'i hükümetin politikalarınından rahatsız. Sadece yüzde 1'lik bir kesim hükümetin dış politikasının İngiltere'yi daha güvenli bir yer haline getirdiğine inanıyor. Bu, 1 ay içinde İşçi Partisi'ne desteğin neden yüzde 4 oranında gerileyerek yüzde 31'e düştüğünü açıklayabilir. Ayrıca uçaklarla yapılması planlanan son saldırı tehdidi hakkında da sadece yüzde 20'lik bir kesim hükümetin gerçekleri söylediğini düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 21'i hükümetin tehdidi abarttığı görüşünde. Öte yandan, anket sonuçlarına göre, Muhafazakar Parti'ye destek yüzde 40'a tırmanmış; Liberal Demokratlar'ın oy oranları da beş puan artarak yüzde 22'ye çıkmış görünüyor."
Gazetenin başyazısında kamuoyu yoklamasının sonuçlarıyla ilgili şu yorumlarda bulunuluyor: "Irak'ta aslında varolmayan kitle imha silahları konusunda resmen uyarılmalarının ardından, resmi uyarılara şüpheyle yaklaşan bir halk, olaylara güvenle yaklaşmıyor. İşçi Partisi'nin acilen halkın güvenini tesis etmeye ihtiyacı var. İşçi Partisi'ne bir uyarı gönderildi. Şimdi yanıt vermesi gerekiyor."
MİLLİ GAZETE -23 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
AKRA