İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Akaryakıtta rekor cezaya af geliyor

Ekonomi
|

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) akaryakıt istasyonları ve dağıtım şirketlerine kestiği rekor cezalar için af yolu açılıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) akaryakıt istasyonları  ve dağıtım  şirketlerine kestiği rekor cezalar için af yolu  açılıyor.

Hazırlanan kanun değişikliği taslağına  göre, cezai  işlemler, lisans başvurularını yapmış fakat  imar planı ya da diğer işlemler  nedeniyle lisanslarını, geçici  çalışma süresinden sonra temin eden bayilere  uygulanmayacak.
Aynı şekilde, hiç lisans başvurusu yapmamış fakat  EPDK  tarafından faaliyet durdurma tebligatı yapılmamış istasyonlara  da ceza  verilmeyecek. Ayrıca lisansını süresinden sonra temin  eden bayisine ikmal yapan  dağıtıcılara da ceza verilmesi engelleniyor.
Söz  konusu düzenlemenin  Meclis’e ne şekilde gönderileceğine  henüz karar verilmedi. Meclis’teki herhangi  bir kanuna önerge  ile eklenebileceği gibi önümüzdeki günlerde sevki beklenen  tasarılara da geçici madde ile girebileceği belirtiliyor.
Eğer  düzenleme  bu haliyle yasalaşırsa, bayilere ve dağıtım şirketlerine  kesilen yaklaşık 1.8  milyar YTL’lik para cezası uygulanamayacak
NTVMSNBC - 5 EYLÜL 2006 SALI
AKRA