Bu arada, Tahran'a öneri veren altı ülkenin temsilcileri ise, bugün Berlin'de biraraya gelmeye hazırlanıyor.
Solana-Larijani Görüşmesi Cumartesi
Bu arada, Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Javier Solana, İran'ın nükleer başmüzakerecisi Ali Larijani ile dün (06.09.2006) planlanan görüşmenin, cumartesi günü yapılacağını açıkladı
Merkel: İran'la Müzakere Kapısı Kapatılmayacak
Tahran'a öneri paketi veren altı ülke yetkililerinin yapacağı, toplantı öncesinde, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İran'la müzakere kapısının kapatılmayacağını, Tahran'ın, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın kurallarını ihlal etmesine de seyirci kalınamayacağını bildirdi.
Rusya: Güç Dışında Ekonomik Yaptırım Uygulanabilir
İran'a destek veren Rusya ise, Tahran'a yönelik bir güç kullanımına kesinlikle karşı olduğunu hatırlattı. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'a "güç kullanımı dışında" ekonomik yaptırım uygulanabileceğini söyledi.
Ahmedinejad ABD'den Sonra BM'yi de Tartışmaya Çağırdı
Öte yandan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George Bush'u televizyonda tartışmaya davet etmesinin ardından, bu kez de 12 Eylül'de New York'ta çalışmalarına başlayacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda tartışmaya çağırdı.






