İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Gelibolu alev alev

Türkiye
|

Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası Akbaş Şehitliği yakınındaki ormanlık alanda dün öğleden sonra çıkan yangında 25 hektarlık alan kül oldu. Rüzgârın etkisiyle büyüyen yangını söndürme çalışmaları için İstanbul ve Balıkesir'den helikopter takviyesi istendi.

Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası Akbaş Şehitliği yakınındaki ormanlık alanda dün öğleden sonra çıkan yangında 25 hektarlık alan kül oldu. Rüzgârın etkisiyle büyüyen yangını söndürme çalışmaları için İstanbul ve Balıkesir'den helikopter takviyesi istendi.
 
Akbaş Şehitliği yakınındaki ormanlık alanda dün 14.50 sıralarında yangın çıktı. Alevlerin şiddetli poyraz nedeniyle hızla yayıldığı yangına ilk aşamada Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 yangın söndürme uçağı ile bir helikopter müdahale etti.

Arozözler de yangın bölgesinde
Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, yangının sahile yakın bir noktada olması ve helikopterin denizden su alarak alevlere daha kısa bir sürede müdahale edebilmesi nedeniyle takviye helikopter istediklerini açıkladı.
Yangına müdahale etmesi için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda arozöz ile dozer bölgeye sevk edildi. Alevlerin Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'nü tehdit ettiği bildirildi.

Havadan büyük çaba
Saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan poyrazla birlikte yayılan alevlerle mücadeleye Çanakkale'de konuşlanmış 4 söndürme uçağı ve 1 helikopterin yanı sıra İzmir, Bursa, Balıkesir'den gönderilen 4 helikopter katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yangın söndürme uçağı da Çanakkale'ye gelerek söndürme çalışmalarına başladı. Akşam saatlerine kadar kontrol altına alınamayan yangında ilk belirlemelere göre 25 hektarlık alan kül oldu.
MİLLİYET - 11 EYLÜL 2006 PAZARTESİ

AKRA