İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz de İsrail Radyosu’na yaptığı açıklamada, “Şüphesiz, (Adam’ın) bu kararı niye aldığını ve kararının anlamını gözden geçirmemiz gerekir” dedi.
Öte yandan Kuzey Saha Kuvvetleri Komutanı Udi Adam’ın ordudan ayrılma kararı, Yedek Askerler Hareketi liderlerince de övüldü. Hareket, Başbakan Ehud Olmert, Savunma Bakanı Amir Peretz ve Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’u, Adam’ın izlediği yoldan giderek istifa etmeye çağırdı.
İsrail Ordusu Kuzey Saha Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Udi Adam, emekliliğini isteyerek ordudan ayrılma kararı almış ve bu karar Genelkurmay Başkanı Dan Halutz tarafından da kabul edilmişti.
Adam, savaştan sonra istifa eden ilk yüksek rütbeli subay oldu.
Ma’ariv Gazetesi, Adam’ın, Lübnan’daki savaşın sona ermesiyle birlikte, bir ay kadar önce ordudan ayrılma kararı verdiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Adam’ın kuzeydeki savaşın yönetimini sürdürdüğü günlerde, yardımcısı Moşe Kaplinsky’yi savaşı yürütmesi için özel olarak görevlendirmişti.
Adam’ın yardımcılarına “savaşla ilgili açılacak bir soruşturmayı memnuniyetle karşılayacağını ve gerçeklerin ortaya çıkacağından emin olduğunu”, kamuoyunun da böylece gerçekte neler olup bittiğini öğreneceğini” söylediği belirtiliyor.






