İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Ahmedinejad’dan nükleer savunma

Dünya
|

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programının barışcıl amaçlarla yürütüldüğünü yineledi ve görüşmelerin doğru yolda ilerlediğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı  Mahmud  Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programının barışcıl  amaçlarla yürütüldüğünü  yineledi ve görüşmelerin doğru  yolda ilerlediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta bulunan İran  Cumhurbaşkanı  Ahmedinejad, Tahran’la Avrupa Birliği arasında  yürütülen görüşmelerin doğru  yolda ilerlediğini söyledi  ve kimsenin bunu engellememesini umduğunu vurguladı.
Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin isteklerine  yanıt olarak  da, İran’ın, uranyum zenginleştirmeyi askıya  alma konusunda adil ve uygun  koşullar altında müzakerelere  hazır olduğunu söyledi, ancak bu konuda bir takvim  vermekten  kaçındı.
Ülkesinin barışçıl nükleer program hakkı  olduğunu  yineleyen Ahmedinejad, gizleyecek bir şeyleri olmadığını  söyledi ve  faaliyetlerin anlaşma çerçevesinde devam ettiğini  kaydetti. Ahmedinejad, “Atom  bombasına ihtiyacımız yok. Onu  elde etmeye de çalışmıyoruz” dedi.
NTVMSNBC - 22 EYLÜL 2006 CUMA
AKRA