İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Mottaki çözümden umutlu

Dünya
|

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki, nükleer çalışmalarından doğan sorunun ele alındığı görüşmelerin doğru yolda olduğunu söyledi.

İran Dışişleri  Bakanı Manuçehr  Mottaki, nükleer çalışmalarından doğan  sorunun ele alındığı görüşmelerin doğru  yolda olduğunu  söyledi.

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana  ile İranlı baş  müzakereci Ali Laricani’nin, muhtemelen Avrupa’da  üçüncü kez bir araya  gelmelerini beklediğini kaydeden Mottaki,  olası görüşmenin tarihini  vermedi.
İran’ın, BM  Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi temsilcisi ile  Almanya’nın  sunduğu öneri paketine cevap vermesinden bu yana taraflar arasında  iyi bir iletişim olduğunu belirten Mottaki, Solana ile Laricani  arasındaki ilk  iki görüşmenin yapıcı ve olumlu geçtiğini  kaydetti.
İran Dışişleri  Bakanı, Laricani ile Solana  arasında New York’ta yapılması planlanan görüşmenin  ise,  Laricani’nin beraberindeki heyete ABD vizesi verilmemesi nedeniyle  gerçekleşemediğini belirtti.
Mottaki, tüm tarafları,  görüşmelere destek  vermeye çağırdı ve “Tarafların katılımıyla  düzenlenen görüşmeler neticesinde  kapsamlı bir uzlaşmaya  varma ihtimali bulunduğuna inanıyorum” dedi.
NTVMSNBC - 26 EYLÜL 2006 SALI

 

AKRA