İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Harvard, zorunlu din dersi koyuyor

Dünya
|

Amerika'nın en eski ve prestijli üniversitesi Harvard, müfredata zorunlu din dersi koyma yolunda. Amaç öğrencileri gerçek dünyaya hazırlamak

Amerika'nın en eski ve prestijli üniversitesi Harvard, müfredata zorunlu din dersi koyma yolunda. Amaç öğrencileri gerçek dünyaya hazırlamak
 
ABD'nin en eski ve prestijli üniversitesi Harvard, müfredata zorunlu din dersi koyma yolunda. Bir fakülte komitesi, tüm öğrenciler için zorunlu Amerikan tarihi ve ahlâk derslerine din dersinin eklenmesini tavsiye etti. Hayata geçirilirse, 1636'da Amerikalı püritenlerin Britanya'nın Oxford ve Cambridge üniversitelerinde eğitim görmüş din adamı ithal etmek yerine kendi din adamlarını yetiştirmek amacıyla kurduğu Harvard özüne dönecek!
Zorunlu dersleri belirleme tartışmasının hiç bitmediği Harvard'ın muhtelif dersleri bir ana tema etrafında birleştiren müfredatı, dar kafalı akademik meselelere odaklanıp öğrencileri gerçek dünya sorunlarına hazırlamamakla eleştiriliyor. Eleştirilere yanıt olarak hazırlanan komisyon raporu ise, tüm öğrencilerin 'mantık ve iman' konulu ders almalarını tavsiye etti.
RADİKAL -6 EKİM 2006 CUMA
AKRA