İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Emlakçılar yasa bekliyor

Ekonomi
|

ALEKOD Başkanı Kerim Balıktay, yasanın çıkması halinde artık üniversite mezunu olmayanların emlakçılık yapamayacağını ve Türkiye’de en az 100 bin emlakçının kapanacağını bildirdi.

ALEKOD Başkanı Kerim Balıktay, yasanın çıkması halinde artık üniversite mezunu olmayanların emlakçılık yapamayacağını ve Türkiye’de en az 100 bin emlakçının kapanacağını bildirdi.
 
Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı’nın kabul edilmesi halinde sektöre ciddiyet geleceğini, Türkiye’de en az 100 bin emlakçının kapanacağını söyledi.
Balıktay, Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonunun talebi üzerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığının hazırladığı Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı’nın, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını hatırlatarak, yasanın çıkması halinde dört yıllık fakülte mezunu olmayanların emlakçılık yapamayacağını bildirdi.
Türkiye’de, emlak sektöründeki düzensizliğin ve başıboşluğun, yasanın çıkmasıyla birlikte giderileceğine inandıklarını dile getiren Balıktay, şöyle konuştu:
“Hazırlanan yasa tasarısıyla son yıllarda sayıları hızla artan ve 250 bini aşan emlak müşavirlerine sıkı denetim gelecek. Tasarıya göre, emlak müşavirlerinin denetimi ve sorunların çözümü için merkezi Ankara’da bulunan 9 üyeli bir komisyon oluşturulacak. Komisyon, emlak müşaviri olmak isteyenlere sınav açarak, lisans verecek, ücretleri belirleyecek. Emlak müşavirliği yapmak için, memuriyetten çıkarılmış olmamak, affa uğramış olsa bile devlete karşı suçlar ile casusluk, rüşvet, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma, kaçakçılık gibi suçlardan hüküm giymemiş olmak gerekecek.”
MİLLİ GAZETE -6 EKİM 2006 CUMA
AKRA