İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

BM K. Kore'ye yaptırımları ele alacak

Dünya
|

BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Japonya bugün toplanarak, nükleer silah denemesi yapan Kuzey Kore'ye uygulanacak olası yaptırımları görüşecek.

BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Japonya bugün toplanarak, nükleer silah denemesi yapan Kuzey Kore'ye uygulanacak olası yaptırımları görüşecek.

Dün tarihinin ilk nükleer denemesini yaptığını duyuran Kuzey Kore, nükleer programını sona erdirmeye hazır ve altılı görüşmelere dönmeye istekli olduğunu, ancak bunun için ABD'nin de adım atması gerektiğini belirtti.
Aksi takdirde yeni denemeler yapacağını açıklayan Kuzey Kore yönetimi, nükleer başlık taşıyan füzeleri fırlatabileceğini bildirdi.
ABD ise, nükleer denemeyi kınayan, Kuzey Kore'nin derhal ve şartsız altılı görüşmelere dönmesini isteyen ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) rejimine uymasını isteyen bir karar tasarısı metnini Konsey üyeleri arasında dolaştırıyor.
CNN TURK - 10 EKİM 2006 SALI
AKRA