İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

İstanbul'da su baskını

Türkiye
|

İstanbul'da gece etkili olan sağanak yağış, kentin bazı bölümlerinde su baskınlarına yol açtı. Şiddetli yağış dolayısıyla, Beykoz'a bağlı 3 köyde ev ve işyerlerini su bastı.

İstanbul'da gece etkili olan sağanak yağış, kentin bazı bölümlerinde su baskınlarına yol açtı. Şiddetli yağış dolayısıyla, Beykoz'a bağlı 3 köyde ev ve işyerlerini su bastı. İstanbul'da akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış, özellikle Sarıyer ve Beykoz çevresinde etkili oldu.

3 Köyü Su Bastı
Meteoroloji yetkilileri, metrekareye 37 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Yaklaşık 3 saat süren yağış sonucu, Beykoz'a bağlı Zerzevatçı, Mahmut Şevket Paşa ve Alibahadır köylerinde su baskınları yaşandı. Dere kenarlarındaki evlerde mahsur kalan 45 kişi botlarla tahliye edildi. Büyükşehir Belediyesi, su baskınlarının yaşandığı bölgeye çok sayıda ekip sevketti. Toprak kayması olan yollar düzeltildi, suların taşıdığı molozlar temizlendi.

Bölgeye tankerlerle içme suyu verilirken, fırınların su baskınından etkilenmesi nedeniyle, ekmek ihtiyacı, Halk Ekmek tarafından karşılanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaraların sarılması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ve afet fonlarını devreye sokacaklarını söyledi. İstanbul'da yağışların aralıklarla devam edeceği belirtildi.

TRT - 10 EKİM 2006 SALI
AKRA