İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

İngiltere’de Müslüman öğrencilere takip

Dünya
|

Son aylarda Müslümanlara karşı başlatılan baskı politikasını hızlandıran İngitere'de şimdi de, üniversite hocalarından bu ülkedeki müslüman öğrenciler hakkında "casusluk" yapmaları istendi. Söz konsu istek müslğmanların büyük tepkisine yol açtı.

Son aylarda Müslümanlara karşı başlatılan baskı politikasını hızlandıran İngitere'de şimdi de, üniversite hocalarından bu ülkedeki müslüman öğrenciler hakkında "casusluk" yapmaları istendi. Söz konsu istek müslümanların büyük tepkisine yol açtı.

İngiliz The Guardian Gazetesi'nin haberine göre, İngiltere Eğitim Bakanlığı,  yıl sonuna kadar üniversitelere ve diğer yüksek öüretim kurumlarına gönderilmek üzere bir teklif hazırladı. 18 saygalık teklifte, üniversitelerden şüphelendikleri öğrencileri özel şubeye bildirmeleri istendi.

The Guardian, “Bu teklif büyük olasılıkla hocaların sert tepkisine yol açacak. Ayrıca İngiltere’deki Müslüman toplumunu da ayağa kaldıracak” yorumunda bulundu. Müslüman Öğrenci Dernekleri Federasyonu  Başkanı Vakkas Han ise, bu hazırlığın  İngiltere’de yaşayan Müslümanların haklarına tarih boyunca yapılmış en büyük  müdahale potansiyeli taşıdığını söyledi.

Müslüman  gençlerin hedef  alındığını, her birinin birer zanlı durumuna sokulduğunu belirten Han, “Bu, hukukun temel kuralının tersine bu kişilere ‘aksi ispatlanana kadar suçlusunuz’ demek olacaktır” diye konuştu.

VAKİT - 17 EKİM 2006 SALI
AKRA