İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

"Karadziç ve Mladiç'i unutmayın"

Dünya
|

Eski Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi Başsavcısı Carla Del Ponte, savaş suçundan aranan Bosnalı Sırp liderler Radovan Karadziç ve Ratko Mladiç'e olan ilginin azalmaya başladığı uyarısında bulundu.

Eski Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi Başsavcısı Carla Del  Ponte, savaş  suçundan aranan Bosnalı Sırp liderler Radovan  Karadziç ve Ratko Mladiç'e olan  ilginin azalmaya başladığı  uyarısında bulundu.
 
Paris'te yaptığı konuşmada, " Uluslararası  toplumun Mladiç ile Karadziç'e  olan ilgisi tamamen azalmaya  başlamıştır." diyen Del Ponte, Avrupa Birliği'ne  Sırbistan'la  yakınlaşmaması çağrısında bulundu.
Mladiç ve Karadziç,  1995'de 8 bin Boşnak'ın öldürüldüğü Srebrenica'daki  katliam  ve 10 bin sivilin öldüğü 1992-95 yılları arasındaki Saraybosna  kuşatmasından sorumlu tutuluyor.
TRT - 9 ARALIK 2006 CUMARTESİ

AKRA