İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Amaç, Ortadoğu’yu parçalamak

Dünya
|

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Büyük Ortadoğu Projesi'yle hedeflenenin, bölgeyi ve dünyayı kavimler ve mezhepler arasında parçalamak olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Büyük Ortadoğu Projesi'yle hedeflenenin, bölgeyi ve dünyayı kavimler ve mezhepler arasında parçalamak olduğunu söyledi.  
 
Ortadoğu'da son dönemde alevlenen mezhep çatışmalarının arkasında ABD ve İsrail’in olduğunu kaydeden Esad, Ortadoğu halklarının art niyetlilere karşı uyanık olmaları gerektiğini belirtti. Öte yandan ABD işgali altında bulunan Irak’ta dün kimliği belirsiz kişiler tarafından bir lokantaya yapılan saldırıda 8 kişi öldü 
Ortadoğu’yu mezhep savaşına taşımak isteyenlere karşı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan uyarı geldi. Dün bir programda yaptığı konuşmada bölgede Şii-Sünni çatışması çıkarmak isteyenlerin İsrail ve ABD’nin çıkarlarına hizmet ettiklerini kaydeden Esad; "Uluslararası Siyonizm ve emperyalizm kendi sultacı ve çıkarcı hedeflerini gerçekleştirmek için bölgede mezhepler ve kavimler arasında çatışma çıkarmaya çalışıyor. Ortadoğu’da akan kanın arkasında İsrail ve ABD var. Mezhep ve kavimler arası savaşlar Ortadoğu’daki halklara hiçbir fayda sağlamaz. Son dönem yaşananlar Büyük Ortadoğu Projesi'nin adım adım işlediğini gösteriyor" dedi. Suriye Yüksek Eğitim Bakanı Velid Muallim de, Amerika’yı Şii ve Sünnileri birbirlerine düşürmekle suçladı.
VAKİT - 28 ARALIK 2006 PERŞEMBE
 
 
AKRA