İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Fiskobirlik'ten üreticilere birlik çağrısı

Ekonomi
|

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk , ''Üreticimiz birliğine sahip çıkmadığı takdirde, piyasa şartlarında fındık alımı ve satımı yapmamız zor'' dedi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk , ''Üreticimiz birliğine sahip çıkmadığı takdirde, piyasa şartlarında fındık alımı ve satımı yapmamız zor'' dedi.
 
Pamuk, 240 bin ortaklarının olduğunu belirterek "Birliğimizin tanıtımında, hizmetlerimizin anlatımında eksikliğimiz var. Üreticilerimizin birliğimizin etrafında bir halka oluşturmasını sağlamalıyız" dedi. FİSKOBİRLİK'in olmadığı bir piyasada fındık fiyatlarının üreticinin aleyhine oluştuğunu savunan Pamuk şöyle devam etti: "Son 2 sezondur yaşadığımız sorunlar ortada. Üreticimiz, bu sezon bir süre kaynak sıkıntısı nedeniyle piyasaya giremememizden dolayı fındık fiyatının 1.80 YTL'ye kadar düştüğünü gördü. FİSKOBİRLİK olmadan piyasada fındık fiyatının üretici lehine oluşması mümkün değildir. Bu konuda birliğimiz üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştı. Birliğimiz fındığa 2004'te 5.50 YTL, 2005'te 7.05 YTL, 2006'da ise 5.00 YTL alım fiyatı uyguladı."
CUMHURİYET - 3 OCAK 2006 ÇARŞAMBA
AKRA