İsrail ordusu, aradığı bazı Filistinli direnişçileri tutuklamak gerekçesiyle Batı Şeria'nın Ramallah kentine girdi. Çıkan çatışmalarda tamamı sivil 5 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı. İsrail ordusu, Ramallah'ta 4, Beytüllahim'de de 1 kişi tutukladığını açıkladı.
Ramallah operasyonundan birkaç saat sonra Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşen Olmert, "Operasyonda masum insanlar öldüyse bunun için üzgünüm" diye konuştu.
Hüsnü Mübarek de operasyonu kınadı ve Ortadoğu barışı için Mısır'ın girişimlerini zedeleyecek her türlü şiddet olayına karşı olduklarını söyledi. Gazze'de ise El Fetih ve Hamas arasındaki gerginlik sürüyor. Son olarak Hamas'lı bir militanın düzenlediği saldırıda, üst düzey bir güvenlik görevlisi ve El Fetih'e bağlı 5 militan hayatını kaybetti.
CNN TURK - 5 OCAK 2007 CUMA






