İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Filistin’de gerilim tırmanıyor

Güncel
|

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Hamas güvenlik güçlerini

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Hamas güvenlik güçlerini yasadışı ilan etmesinin ardından, Filistin ulusal güvenlik kuvvetlerinin başına tartışmalı bir El Fetih üyesini getirdi.

Filistin Ulusal Güvenlik Kuvvetleri’nin başına El Fetih’li eski Gazze Şeridi Güvenlik Sorumlusu Mahmud Dahlan getirildi. Hamas, Dahlan’ı Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin konvoyuna yapılan saldırının planlayıcısı ve uygulayıcısı olmakla suçluyor.

Hamas, bu son gelişmenin ardından Abbas’ı, Hamas’a bağlı güvenlik görevlilerini hedef alacak saldırılara yeşil ışık yakmakla suçladı. Örgüt ayrıca güvenlik görevlisi sayısını da 12 bine çıkardığını duyurdu.

Bu arada, Hamas-El Fetih arasındaki çatışmalar devam ediyor. Sabra bölgesinde, Hamas ve El Fetihli iki ailenin üyeleri arasında çıkan çatışmada 3 Hamas üyesi hayatını kaybetti.

Batı Şeria’da Nablus’a da sıçrayan olaylarda aralarında Nablus Belediye Başkan Yardımıcısı’nın da bulunduğu 2 Hamas mensubu kaçırıldı. Batı Şeria’da Cenin’de de taraflar arasında çatışmalar olduğu yönünde haberler geliyor.

NTVMSNBC  07.01.2006
AKRA